Sådan laver du en holdbar knude.

Et smykke der ikke holder i tråden, er ikke rar at tage med sig ud i verdenen, så her kommer en nem lille opskrift på en god måde at lave en holdbar og usynlig knude.

En god knude, perlestrengen.dk  (6)                                                   En enkelt knude. Holder på perlerne og er let at lave. Et råbåndsknob er det mest sikre valg, da det binder godt sammen. Det opnår du ved at lave knude nummer to spejlvendt og det vil give en løkke på hver snor.

En god knude, perlestrengen.dk  (2)                                                         En dobbelt knude får man ved at dreje snoren en ekstra omgang i hvert lag. Denne knude har et fast bid, så man skal være omhyggelig med at stramme til det rigtige sted på snoren.

En god knude, perlestrengen.dk  (9)                                             Limen G S Hypo Cement er simpelthen genial med den tynde spids, der kan komme i de mindste huller. Gem knuden inde i perler og kom lim med derind. Man skal være lidt hurtig på fingrene, da limen godt kan rende de forkerte steder hen, hvis man ikke passer på. Det er dog ikke en hurtigtørrende lim, så en vatpind kan rette op på de fleste skader.

En god knude, perlestrengen.dk  (10)                                            Afslut med at klippe snoren af, så man ikke kan se nogle løse ender. Jeg foretrækker at gøre det mens limen stadig er våd, da jeg synes det er lettere at gøre resultatet  at gøre det ordentligt, mens man stadig kan justere lidt på det hele.

Jeg synes nogle gange at snoren kan være lidt fedtet og her god erfaring med at spritte den af, så knuden ikke bare løsner sig igen, når man slipper taget.