Lys i mørket

Lys i mørket

Korte dage og visheden om kulde og rusk udenfor, kan slukke smilet hos nogle. Og det er også træls at skulle bevæge sig ud i. Tænk, det er lige før man kan glemme hvordan huset ser ud i dagslys, når man kommer sent hjem..

Men der er lys i mørket. Det skinner klart, hvis man giver sig selv tiden til at se det..

 

Men her bliver der hygget lidt ekstra. En del familiefester og  juletiden venter forude og stearinlys, varme tæpper og forventningens glæde, fylder i hverdagen. Varm kakao smager nu også bedre, når vinden får huset til at sætte sig lidt mere mod øst. Og hvad mere hyggeligt end levende lys i mørket, der reflekteres og spredes ud i lokalet.

Ny energi.

Ny energi

Nu er foråret godt på vej med ny energi.

Milde vinde, længere dage og krokus i vindueskarmen.

På markerne omkring mig høres de flittige landmænd, både tidligt som sent.

Også jeg har mere overskud til at sætte mig med mit værktøj og komme i gang.

Og det smitter jo – den gode energi. Så nyd lyset og i gang med lige det der får smilet frem hos dig ; )

Kort om perlestrengen.dk’s produkter.

Kort om produkter, perlestrengen.dk

Kort om produkter der var i butikken.

De fleste varer blev bestilt hjem fra Kina. Der er de fantastiske til at lave smukke varer i udemærket kvalitet, der er meget billige. Facetterne er eksempeltvis ikke swarovski og prisen er også derefter.

Czech perlerne kommer fra Tjekkiet. Her har man i flere århundrede lavet smukke perler, der er eksporteret til store dele af verdenen. De er af en meget høj kvalitet og der er stor ensartethed i perlerne.

Materialer, smykker og urer der er købt i Danmark må ikke afgive nikkel. Der er også restriktioner for både cadmium, bly og kviksølv. Det kan være svært selv at konstatere om et produkt overholder reglerne, men nikkel er forholdsvis let at afsløre, med et testsæt fra apoteket.

Læs mere om de danske regler på miljøstyrelsens hjemmeside.

Electroplated

Electroplated

Electroplated er et navn man mest støder på, på engelske sider. Det er en betegnelse for en farve belægning, der er brændt fast på overfladen og derfor er meget holdbar.

Det kan være regnbuefarver og det kan til tider blive forvekslet med AB, der dog kun er de grønlige nuancer.

Også metalliske nuancer er ofte under denne kategori. Det giver dem en utrolig blank overflade. Alt efter kvaliteten, er det dog ikke altid er helt rids frit eller særligt glad for høj varme eller direkte sol i længere tid ad gangen. Har oplevet perler der er groet helt sammen, efter en tid i vindueskarmen..

Behandlingen kan bruges på mange forskellige materialer, endda også lidt uventede steder..

 

 

http://direct.asda.com/george/home-garden/cutlery/george-home-16-piece-holographic-cutlery-set/050138663,default,pd.html
Billede fra direct.asda.com

Hvad er AB belægning

AB

AB står for Aurora Borealis, der er det latinske navn for nordlys. Og derfor er det kun overflader med de grønlige nuancer, der reelt er AB belægning.

Men der er efterhånden en bred opfattelse af, at en belægning i en eller flere af regnbuens farver, er AB. Det vil i de fleste tilfælde være electroplated i stedet.

Det kan være svært at se forskel..

 

Billede fra Scara Beads

Billede fra Scara Beads 

Disse perler er fuldbelagt.

 

 

Billede fra Perles&Co
Billede fra Perles&Co

Disse perler er halvbelagt.

 

 

Disse perler er derimod halvbelagt med electroplated i grøn og med regnbuens farver på bagsiden igennem glasset.

 

Luster

Luster betyder at perlen har fået en let sølvlag over sig. Det giver forskelligt resultat alt efter hvilken perle det kommer på. Eksempelvis vil en sort perle med luster få et blåligt skær, mens en transparent perle vil skinne ekstra meget, som var den våd.

Sådan laver du en holdbar knude.

Et smykke der ikke holder i tråden, er ikke rar at tage med sig ud i verdenen, så her kommer en nem lille opskrift på en god måde at lave en holdbar og usynlig knude.

En god knude, perlestrengen.dk  (6)                                                   En enkelt knude. Holder på perlerne og er let at lave. Et råbåndsknob er det mest sikre valg, da det binder godt sammen. Det opnår du ved at lave knude nummer to spejlvendt og det vil give en løkke på hver snor.

En god knude, perlestrengen.dk  (2)                                                         En dobbelt knude får man ved at dreje snoren en ekstra omgang i hvert lag. Denne knude har et fast bid, så man skal være omhyggelig med at stramme til det rigtige sted på snoren.

En god knude, perlestrengen.dk  (9)                                             Limen G S Hypo Cement er simpelthen genial med den tynde spids, der kan komme i de mindste huller. Gem knuden inde i perler og kom lim med derind. Man skal være lidt hurtig på fingrene, da limen godt kan rende de forkerte steder hen, hvis man ikke passer på. Det er dog ikke en hurtigtørrende lim, så en vatpind kan rette op på de fleste skader.

En god knude, perlestrengen.dk  (10)                                            Afslut med at klippe snoren af, så man ikke kan se nogle løse ender. Jeg foretrækker at gøre det mens limen stadig er våd, da jeg synes det er lettere at gøre resultatet  at gøre det ordentligt, mens man stadig kan justere lidt på det hele.

Jeg synes nogle gange at snoren kan være lidt fedtet og her god erfaring med at spritte den af, så knuden ikke bare løsner sig igen, når man slipper taget.